Visie & Missie

Door een plek te creëren, voor jongeren, ouderen oftewel voor alle bewoners van Noord in een buurthuis met de naam ’t Huis van Noord, leveren we een bijdrage aan het verbeteren van het wonen en samenleven in de levendige wijk Noord van Schoonhoven. In de visie van de Stichting bouwen de inwoners van Noord – met verschillende partners – actief aan een sociaal netwerk in de wijk, waardoor mensen elkaar meer ontmoeten en leren kennen.

We willen een wijk waar iedereen met plezier woont, mensen meer contact met elkaar hebben doordat ze elkaar in de ogen kijken en elkaar meer gaan respecteren om wie ze zijn. We willen een laagdrempelige openbare voorziening zijn waar mensen elkaar ontmoeten en waar mensen deel nemen aan uiteenlopende activiteiten of deze zelf te organiseren.

Activiteiten

Beste wijkbewoners,

Zoals jullie waarschijnlijk wel vernomen hebben is de sporthal De Meent aangewezen als noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne en zijn de eerste bewoners al aangekomen. Een zeer nobel doel. Helaas zijn wij daardoor noodgedwongen uit “ons huis” gezet en kunnen onze activiteiten niet doorgaan tot nader order.

Gelukkig hebben we ook goed nieuws want we zijn (en waren) heel druk bezig met een nieuwe locatie in samenwerking met onze fijne gemeente. Helaas zijn er door onvoorziene omstandigheden enkele vertragingen opgelopen maar we werken hard aan een oplossing zodat we onze activiteiten weer kunnen laten plaatsvinden, en meer! We hopen snel meer goed nieuws te kunnen brengen zodat we verder kunnen bouwen aan een mooie plek voor en door onze prachtige wijk Schoonhoven Noord en haar fijne wijkbewoners.

Wij, als hoopvol bestuur, danken jullie allemaal voor jullie geduld en nodigen iedereen uit om straks te helpen deze mooie plek voor iedereen te realiseren!

Bestuur Stichting ‘t Huis van Noord

Wat vinden andere van ons?

Ella

“Repair Café: Fijn dat het er is, Repair Café. Er zijn altijd kleine kwarweitjes die je, als je wat ouder word, niet meer kunt. Leve het vrijwilligerswerk.”

A.M.

“Fantastisch geholpen, prettige ontvangst. Kom zeker terug!”

Max

“Uitstekend geholpen, goede sfeer.”

Laila

“Super goede service. De vrijwilligers zijn klantvriendelijk! Top!”

Deana

“Ik ben hier goed geholpen.”

Ellen

“Ben blij dat jullie er zijn, vriendelijke mensen en spontane ontvangst. Doe zo voort. Heel veel succes.”

Laatste Nieuws

Aktie Plus 20 maart

Aktie Plus 20 maart

Afgelopen zaterdag heeft er naast de ingang van de Plus Rechtuyt in Schoonhoven een promotieactie plaatsgevonden namens 't Huis van Noord. Dit is, voor degene die ons nog niet kennen, het buurthuis van de wijk Noord in Schoonhoven waar we verschillende activiteiten...

Project pannenkoeken&zo

Project pannenkoeken&zo

Project pannenkoeken&zo In januari starten we het project pannenkoeken&zo. Onze vrijwilligers bakken dan elke maand iets lekkers voor een groep ouderen. We sluiten hiermee aan bij Stichting Welzijn en Ondersteuning Schoonhoven. Zij bakken en koken regelmatig...

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit:

Kamal Bojada

Voorzitter

Joris Schlappi

2e Penningmeester

Ferry Timal

Secretaris

Cootje Heeringa-Bothof

2e Secretaris

Adres | ‘s-Heerenbergstraat 26
               2871 WG Schoonhoven

Overige gegevens | E-mail: info@v1.hethuisvannoord.nl

9 + 10 =