Visie & Missie

Door een plek te creëren, voor jongeren, ouderen oftewel voor alle bewoners van Noord in een buurthuis met de naam ’t Huis van Noord, leveren we een bijdrage aan het verbeteren van het wonen en samenleven in de levendige wijk Noord van Schoonhoven. In de visie van de Stichting bouwen de inwoners van Noord – met verschillende partners – actief aan een sociaal netwerk in de wijk, waardoor mensen elkaar meer ontmoeten en leren kennen.

We willen een wijk waar iedereen met plezier woont, mensen meer contact met elkaar hebben doordat ze elkaar in de ogen kijken en elkaar meer gaan respecteren om wie ze zijn. We willen een laagdrempelige openbare voorziening zijn waar mensen elkaar ontmoeten en waar mensen deel nemen aan uiteenlopende activiteiten of door deze zelf te organiseren.

Activiteiten

Beste wijkbewoners,

Na een paar bewogen jaren hebben wij een eigen locatie kunnen bemachtigen en delen wij een pand met obs De Vlieger. We hebben een hoofdingang aan de Voltastraat die leidt naar boven waar onze grote ruimte “New York” ruimte “Rabat” en vergaderruimte “London” zijn gevestigd.

Aan de achteringang aan de Leeghwaterstraat bevindt zich onze 2e grote ruimte “Amsterdam”

We hebben inmiddels onze grote opening gehad en veel activiteiten zijn opgestart onder andere Schaken, Repair Café, Huiswerkbegeleiding, Mannenavond in samen werking met Krimpenerwaard InterCultureel, Meidenavond en Koffieinloop onder leiding van Kwintes. Bekijk onze agenda voor een actueel overzicht wanneer deze plaatsvinden!

Ook zijn wij druk bezig andere activiteiten te organiseren of faciliteren, we houden u op de hoogte van deze voortgang. Voor een overzicht van alle activiteiten die we willen organiseren kunt u ons activiteitenplan nalezen:

Activiteitenplan ‘t Huis van Noord

We kunnen deze activiteiten alleen organiseren met enthousiastie vrijwilligers, dus wilt u vrijwilliger worden of heeft u een idee voor een nieuwe activiteit, neem contact op met ons via het contactformulier, email, Facebook of Instagram dan gaan we graag samen met u kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Bestuur Stichting ‘t Huis van Noord

Wat vinden andere van ons?

Ella

“Repair Café: Fijn dat het er is, Repair Café. Er zijn altijd kleine kwarweitjes die je, als je wat ouder word, niet meer kunt. Leve het vrijwilligerswerk.”

A.M.

“Fantastisch geholpen, prettige ontvangst. Kom zeker terug!”

Max

“Uitstekend geholpen, goede sfeer.”

Laila

“Super goede service. De vrijwilligers zijn klantvriendelijk! Top!”

Deana

“Ik ben hier goed geholpen.”

Ellen

“Ben blij dat jullie er zijn, vriendelijke mensen en spontane ontvangst. Doe zo voort. Heel veel succes.”

Laatste Nieuws

Aktie Plus 20 maart

Aktie Plus 20 maart

Afgelopen zaterdag heeft er naast de ingang van de Plus Rechtuyt in Schoonhoven een promotieactie plaatsgevonden namens 't Huis van Noord. Dit is, voor degene die ons nog niet kennen, het buurthuis van de wijk Noord in Schoonhoven waar we verschillende activiteiten...

Project pannenkoeken&zo

Project pannenkoeken&zo

Project pannenkoeken&zo In januari starten we het project pannenkoeken&zo. Onze vrijwilligers bakken dan elke maand iets lekkers voor een groep ouderen. We sluiten hiermee aan bij Stichting Welzijn en Ondersteuning Schoonhoven. Zij bakken en koken regelmatig...

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit:

Kamal Bojada

Voorzitter

Joris Schlappi

2e Penningmeester

Ferry Timal

Secretaris

Cootje Heeringa-Bothof

2e Secretaris

Adres | ‘s-Heerenbergstraat 26
               2871 WG Schoonhoven

Overige gegevens | E-mail: info@v1.hethuisvannoord.nl

11 + 4 =