Jongeren Activiteitenmiddag 3 mei 2019, een groot succes!

Bij de ontvangst kwam iedereen vol verwachting binnen en waren er vragen zoals: wat is er allemaal te doen en waar moet ik heen? De strippenkaart waar de activiteiten op stonden en de plattegrond op de achterkant stond, was top daarvoor. We hadden 49 strippenkaarten gemaakt maar met de ruim 79 kinderen was het heel gezellig druk. De activiteiten waren: laser-gamen, sumo-bubbelbal, workshop creatief, boogschieten en een pub-quiz.
De kinderen konden tussendoor een zakje chips en iets te drinken halen.

Laser-gamen was avontuurlijk, spannend, populair en voor alle leeftijden toegankelijk. Samenwerking en focus waren de belangrijkste speerpunten. Je werkt samen met je team en moest in het donker extra goed opletten waar je liep! Er was veel interactie met de jongeren en ze bleven maar terugkomen!

Voor sumo-bubbelbal lagen de matten al klaar en waren de ballen opgeblazen.
Om 13:00 uur kwamen de kinderen binnen en begonnen alle matches, klein tegen klein, klein tegen groot en groot tegen groot. We zagen geweldige take-downs en ook spannende krachtmetingen. Zelfs bloedstollende koprollen en enkele ondersteboven op z’n hoofd hebben we gezien. Tot het einde zat er een lange wachtrij en kwam er zelfs een wave voorbij. Heerlijk om te zien hoe de kinderen genoten en plezier hadden met elkaar!

Workshop creatief was een groot succes. De tafels waren regelmatig helemaal vol. Ook enkelen die een paar keer terug kwamen. Van sommige materialen was er bijna niets over. En dat was niet omdat er te weinig was. De workshop creatief was heel leuk om te doen.

Het boogschieten was ook een succes. Van het begin tot het einde zijn er jongeren aan het boogschieten geweest. Veel jongeren gaven aan de activiteit leuk te vinden en zijn verschillende keren terug gekomen om nog een keer mee te doen.

Voor de pub-quiz had een begeleidster van Jeugd en Jongeren werk quiz vragen opgesteld en verdeeld in twee variaties. De jongeren deden leuk mee en waren enthousiast. De sfeer was goed en de jongeren bleven hier ook terug komen.

De graffitiworkshop was helaas uitgevallen door omstandigheden maar deze workshop gaan we op een later tijdstip nog geven, hierover later meer. Check onze socials daarvoor!

En toen de kinderen na een gezellige middag weg gingen vroegen ze wanneer de volgende keer is.

De Jongeren Activiteitenmiddag was georganiseerd door Stichting ’t Huis van Noord en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland. De activiteitenmiddag was mogelijk gemaakt door het geld dat de leerlingen van het Schoonhovens College Vlisterweg met de kerstmarkt hebben opgebracht, hierover heb je eerder kunnen lezen op onze facebook-pagina.

Wij willen namens het bestuur alle vrijwilligers en kinderen bedanken voor hun hulp en aanwezigheid op deze fantastische middag en in het nijzonder bedanken we het Schoonhovens college voor de opbrengst van de kerstmarkt van de leerlingen die deze dag mogelijk maakte.

Het was een geslaagde dag, op naar een volgende keer!

Tip voor ouders en kinderen en vriendjes en vriendinnetjes: check onze website, like onze facebookpagina en volg onze instagram om van alle nieuwtjes op de hoogte te blijven.

#hethuisvannoord #jongenwerk.krimpenerwaard #stjjmh #SchoonhovensCollege

 

Nieuwe beachvlaggen!

Wachtrij

Boogschieten

Sumoi bubbelbal

Sumo bubbelbal gevecht

Op zijn koppie

Boogschieten

Een heuse wave

Opbrengst kerstmarkt

Zaal

Kunstwerk

Creatief

Workshop