Op zaterdag 5 september vanaf 10:00 uur opent ’t Huis van Noord na een lange periode weer de deuren. Om het seizoen feestelijk te openen, combineren we het eerste Repair Café van dit seizoen met een leuke graffiti workshop. Uiteraard zullen wij die ochtend voldoen aan alle RIVM Corona regels!

Vanaf 10:00 tot 13:00 uur  zitten ze bij ’t Huis van Noord te Schoonhoven (gevestigd in sporthal de Meent) voor u klaar: de vrijwilligers van het Repair Café. Timmerlieden, elektriciens, naaisters, fietsenmakers, allemaal vaklui die hun vakkennis inzetten om uw kapotte fiets, kledingstuk, meubelstuk of elektrische apparaat weer aan de praat te krijgen. Ons motto: “Niet weggooien als het niet nodig is!” Alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vrijwilligers van het Repair Café weten bijna altijd raad.  In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Ook kunnen jongeren tussen de 10 en 18 jaar deelnemen aan een graffiti workshop  onder leiding van Ruud Kooger en een ware graffiti artiest. Deze workshop start om 10:00 en duurt tot 12:00 uur. Er kunnen kunstwerken op houten platen gemaakt worden. Ruud leert de jongeren de beginselen van hoe om te gaan met een spuitbus en het maken van strakke lijnen. Aan deze workshop zijn geen koste verbonden. Er kunnen maximaal 15 jongeren deelnemen aan deze workshop. Opgeven verplicht en dit kan via: andrekuipers@stjjmh.nl