De opening van ‘t Huis van Noord!!

Na maanden van voorbereiding was het zaterdag 24 februari dan eindelijk zover. We mochten onze deuren openen voor het brede publiek.

’s Ochtends vroeg om 08.30 uur stonden alle vrijwilligers al klaar om alles voor te bereiden.

Bij de ingang stond er een kraam waar men zijn eigen ideeën kon meedelen. Waar is behoefte aan? Wat verwacht je van ons? Hierop zijn absoluut leuke reacties gekomen. In de grote zaal stonden de kraampjes waar verschillende organisaties hun bezigheden konden promoten. De gemeente Krimpenerwaard, zonder wie dit allemaal niet mogelijk was geweest, Qua Wonen, Stichting Jongerenwerk, Krimpenerwaard intercultureel, Kerroum Gym, Buurtzorg, SWOS, New Generation, Eefcakes en De oude apotheek.

Daarnaast gaven diverse sportclubs clinics aan geïnteresseerden: volleybalvereniging DOS, basketbalclub Silvertown Lions, tafeltennisvereniging Smash, badmintonclub Schoonhoven (BCS) en kickboksclub Kerroum. Ook waren er verschillende activiteiten voor de jeugd. Een groot springkussen, een knutsel- en beautyhoek, een tafeltennistafel en een plek waar ze konden gamen.

Om 13.00 uur kwam de burgemeester ’t Huis van Noord openen middels een papieren deur wat symboliseerde dat hij vol vertrouwen naar binnen trad. Dat is wat wij als wijkcommissie graag willen realiseren. Een plek waar iedereen zich vertrouwd voelt. De behoefte aan een eigen plek in Noord is namelijk erg groot. Tijdens diverse wijkavonden is meermaals aangegeven dat er na schooltijd weinig te doen is voor de jeugd. Ook de andere doelgroepen willen we een plek bieden. We willen er voor iedereen zijn.

Na de toespraak van de burgemeester liep hij nog een rondje en ging hij in gesprek met de grote groep bezoekers. Hij speelde zelfs een potje tafelvoetbal met de jeugd.

Verder was er natuurlijk koffie, thee, gebak en een lekkere Marokkaanse soep. De dag verliep verder erg soepel en er hing een relaxte sfeer. Mensen gaven aan dat ze het fijn vonden dat er zoveel diverse bezoekers waren en genoten van de vrijblijvende gesprekken met elkaar. Aan het einde van de middag werden we nog even vermaakt door de Willem de Zwijger band en dansers. Dit deden zij absoluut geweldig! Een mooi eind van een prachtige dag. De eerste stap voorwaarts is gezet!

Na afloop werd er druk meegeholpen en waren we tijdig klaar met opruimen. ’t Huis van Noord is geopend!!! En voor nu druk aan de slag met de invulling van het weekprogramma. We houden u op de hoogte!