In het Huis van Noord vinden allerlei activiteiten plaats. Onder meer huiswerkbegeleiding, thema-avonden, meidenavonden en het Repair café, waar mensen spullen kunnen laten repareren.

In dit bericht lees je over de huiswerkbegeleiding. Deze activiteit vindt plaats op alle schoolgaande donderdagen van 19:00 uur tot 20:30 uur en is geheel kosteloos.

Er zijn veel vrijwilligers die zich inzetten voor de huiswerkbegeleiding. Onder anderen leerkrachten van het basisonderwijs, onderwijsassistenten, scholieren die hier graag stage willen lopen en docenten van het voortgezet onderwijs. Samen maken zij de huiswerkbegeleiding mogelijk.

De huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen die op het voortgezet onderwijs zitten (klas 1 t/m 4). De leerlingen nemen hun agenda, boeken en eventuele laptop mee naar de begeleiding. Tijdens deze bijeenkomst gaan de scholieren zelfstandig aan het werk. Wanneer een leerling tegen een vraag aanloopt tijdens het maken van huiswerk, kan hij of zij om hulp vragen bij een klasgenoot of begeleider. Ook rustig leren voor een toets of begeleiding bij het overhoren is mogelijk. Er is ook aandacht voor samenwerken, want met zijn tweeën weet je meer dan alleen.